ANALIZE FIZICO-CHIMICE
Căutare >>
ANALIZE FIZICO-CHIMICE ACREDITATE
Metodă | Produs |
---|---|
Grăsime | Produse alimentare, hrană pentru animale |
Umiditate | Produse alimentare, hrană pentru animale |
Fibră | Produse alimentare |
Cenușă | Produse alimentare, hrană pentru animale |
Fosfor exprimat ca P2O5 | Carne și produse din carne |
Masa brută, masa netă | Produse alimentare, hrană pentru animale |
Conținut de produs raportat la masa netă | Produse alimentare, hrană pentru animale |
Component raportat la masa netă | Produse alimentare |
Component (pește) raportat la masa netă | Conserve de pește în ulei |
Aciditate liberă și indice de aciditate | Grăsimi și uleiuri de origine vegetală și animală, semințe oleaginoase |
Indice de peroxid | Produse alimentare, grăsimi și uleiuri de origine animală și vegetală |
Reacție Kreis | Carne și preparate din carne; Grăsimi animale și vegetale; Semințe oleaginoase |
Hidrogen sulfurat | Carne și preparate din carne |
Azot bazic volatil total (ABVT) | Carne și preparate din pește |
Azot ușor hidrolizabil | Carne și preparate din carne |
Hidroxiprolină | Carne și preparate din carne |
Colagen | Carne și preparate din carne |
Raport colagen/proteină | Carne și preparate din carne |
Aciditate | Produse alimentare |
Nitriți | Carne și preparate din carne |
Proteină | Produse alimentare, hrană pentru animale |
Cloruri (exprimat ca NaCl) | Produse alimentare, hrană pentru animale |
Activitatea apei | Produse alimentare |
pH | Produse alimentare, apă |
Concentrație alcoolică | Băuturi alcoolice |
Acizi grași | Produse alimentare, hrană pentru animale, suplimente alimentare |
Zaharuri | Produse alimentare, suplimente alimentare |
Conservanți, îndulcitori, cafeină | Produse alimentare, suplimente alimentare |
Valoare energetică | Produse alimentare |
Glucide | Produse alimentare, băuturi alcoolice |
Metale | Produse alimentare, hrană pentru animale, suplimente alimentare |
ANALIZE FIZICO-CHIMICE NEACREDITATE
Metodă | Produs |
---|---|
Clasa de greutate ouă | Ouă |
Alcalinitate | Biscuiți |
Densitate | Probe lichide |
Conținut CO2 | Băuturi răcoritoare carbogazoase |
Identificare amidon | Pastă de tomate, produse din carne, produse lactate |
Reacția de identificare a amoniacului cu reactiv Nessler | |
Volum în ambalaj / 1 unitate | |
Volum în ambalaj / 5 unitate | |
Valoare ASTA | Boia de ardei |
Substanța uscată solubilă | Sucuri de citrice, produse consistente (gemuri, jeleuri), produse înghețate, produse uscate din fructe și legume, produse din fructe și legume, băuturi răcoritoare |
Fosfor | Produse alimentare, hrană pentru animale, suplimente alimentare, apă |
Punct de topire | Grăsimi de origine animală și vegetală |
Gluten umed | Grâu și făină de grâu |
Indice de saponificare | Grăsimi și uleiuri de origine animală și vegetală |
Indice de iod | Grăsimi și uleiuri de origine animală și vegetală |
Substanțe nesaponificabile | Grăsimi și uleiuri de origine animală și vegetală |
Impurități insolubile | Grăsimi și uleiuri de origine animală și vegetală |
Săpun dizolvat (exprimat ca oleat de sodiu) | Uleiuri și grăsimi vegetale |
Fosfați adăugați (exprimat ca P2O5) | Carne, produse din carne, brânzeturi |
Teobromină | Cacao, ciocolată, ceai |
Impurități totale (corpuri străine), impurități metalice, impurități minerale, infestare cu insecte | |
Indici de calitate fasole | |
Indici de calitate orez | |
Indice de refracție | Ulei |
Test descriptiv/organoleptic | Produse alimentare, apă |
Aciditate liberă | Biscuiți, napolitane |
Aciditate totală | Maioneză |
Aciditate totală (2 parametrii, în grade Thorner) | Brânzeturi, înghețată |
Conținut de apă adăugată | Carne și produse din carne |
Raport proteină/substanța uscată | |
Proteină fără colagen | |
Raport grăsime/proteină | |
Cenușă raportată la substanța uscată | |
Apă raportată la masa de brânză fără grăsime | Brânzeturi |
Raport umiditate/proteină | Carne și produse din carne |
Substanța uscată negrasă | Produse lactate |
Raport Ca/P | Produse lactate |
Grăsime raportată la substanța uscată | Produse alimentare, hrană pentru animale |
Masa componentă solidă – g | Conserve |
Zahăr total raportat la substanța uscată | |
Umiditate | Produse lactate |
Aciditate totală (exprimată ca acid citric) raportată la substanța uscată solubilă | Pastă de tomate, bulion, concentrat de roșii, suc de roșii pasate |
Impurități minerale raportate la substanța uscată solubilă |
Pastă de tomate, bulion, concentrat de roșii, suc de roșii pasate |